Vårt stallbygge – en tillbakablick del 3

Efter att golvet var gjutet överallt var det dags för innertaket. Vi valde att ha ett isolerat innertak men inget loft ovanpå. Det valet har vi varit så glada för. Isoleringen gör att stallet behåller svalkan på sommaren och värmen på vintern. I foderrummet är det öppet upp till nock, och klimatet är betydligt jämnare och bätte i stallet än där. Det lilla snedtaket på båda långsidorna är för att få bättre luftgenomströmning – det leder upp luften från öppningen under takfoten till våra inluftsventiler i boxarna. Sen har vi en trumma med utluft och fläkt i stallgången.

Ungefär samtidigt började vi bygga sadelkammaren. Den har vi gjort själva tillsammans med mina föräldrar (det är de som kan bygga, så vi kanske mest bara hjälpte till egentligen… )

Även ute jobbades det på. På baksidan mot gödselstacken grusade vi och paddade och vi fick hjälp att sätta staket i vår vinterhage, där marken var hårdgjord en bit ner. I den hagen har vi ju senare tagit bort matjorden, lagt duk och grusat ännu mer. Under tiden har jag även stängslat en hage nere i skogsdungen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *