Stabilare och snabbare

Idag var det lite klarare och kallare – och utsikten var svindlande vacker uppe på berget. Igår hade jag som mål att åka de röda nerfarterna hela vägen uppifrån och känna mig säker. Det lyckades. Dagens mål var att utnyttja säkerheten jag hittat och åka lite snabbare. I de röda nedfarterna skulle jag känna att jag verkligen åkte och inte bara tog mig ner, i de blåa skulle jag känna att jag kunde stå på och gasa.

Det lyckades! Jag till och med åkte hela vägen på rött och kände att jag kunde gasa här och var. Jag installerade en app som loggar åken, och konstaterade att min maxfart var 46 km/h. Det känns helt ok, men lite till kan jag nog! Vi lunchade på samma ställe som igår, Berggatan 8. Det är ett riktigt bra lunchställe. Igår åt jag isterband och stuvad potatis och Ulrik åt en kantarellsoppa. Idag delade vi en hamburgare, som var supersmaskig. Dessutom är det roligt när de talar om varifrån fjällkon som burgaren är gjord på kommer. Vi har redan planerat att äta lunch där imorgon med, de hade en vegetarisk rotsaksbiff som lät hur god som helst. Ja, maten är en viktig del av semestrandet, så är det!

Till efterrätt unnade vi oss varsin lingonbiskvi – lingon och vit choklad är en god kombination.

Efter avklarade åk gick vi och simmade och bastade – jag har upptäckt att träningsvärken blir lindrigare om jag simmar efter skidåkningen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *