Fräscht och gott

Vi är båda rätt roade av mat, men tycker på sistone att vi fastnat i en lite för smal repertoar. Vi konstaterade båda två att vi behövde lite inspiration och omväxling för att bli mer varierade. Dessutom ville vi bli bättre på att använda grönsaker och laga vegetariskt. Vi bestämde oss därför för att nu under semestern testa matkassen Hello fresh. Vi kollade runt på några olika, men valet var ganska lätt. Fördelarna vi såg var att det framför allt såg ut att vara god mat, men även att det var så lätt att själv anpassa sin prenumeration. Dessutom kan man själv välja vilka maträtter man vill ha varje vecka. Nackdelen var priset. Kostnaden per portion närmar sig en dagens på en restaurang. Men å andra sidan är det inte så mycket dyrare än andra matkassar konstaterade vi. Vi kunde dessutom välja två portioner oavsett vilka menyer vi väljer, en klar fördel för oss.

Den första ”kassen”, eller lådan som det är i praktiken, levererades i måndags, när vi var iväg på träning. Det gör ingenting, man behöver inte vara hemma utan de har ”kontaktfri leverans”. Det betyder att de ställer lådan på trappen utan kontakt med folk. Betalat har vi ju förstås gjort i förväg. All mat var paketerad i papperspåsar, en för varje måltid – förutom kylvarorna, som låg i en isolerad kylpåse med isförpackningar i. Trots att allt är portionerat för varje meny är det inte överdrivna mängder förpackningar, utan det mesta ligger alltså löst i papperspåsen. Tyvärr regnade det en hel del så pappkartongen var blöt, men maten var ok. Det var ändå lite synd – hos oss finns goda möjligheter att ställa saker under tak.

Vi beställde tre vegetariska måltider, en med kyckling och en med fläskkött. Vi har nu lagat två av de vegetariska och kycklingrätten. Sammanfattningsvis är vi mycket nöjda!

Det vi båda hittills har tyckt varit godast är Frasiga portobelloskivor. Verkligen smaskigt, och majscoleslawen var supergod! Sen är ingen av oss någon större fan av sötpotatis, men de slank ner de med.

På andra plats hittills kom Kryddiga potatisklyftor, alltså även det en vegetarisk rätt. Supergott! Idag gjorde vi Gul kycklingcurry, och även det var gott, om än inte riktigt i samma division som de tidigare rätterna. Framför allt tycker vi att den var lite mesigt kryddad, men med lite stödkryddning blev det smaskens det med.

Nu har vi två rätter till att laga innan vår nästa påse kommer. Vi kommer absolut fortsätta efter semestern, men inte med fem rätter i veckan utan med tre. Dessutom är det lätt att pausa vissa veckor, och vill vi ha fler någon vecka är det lätt att ändra det med. Det är så trevligt att ha god mat där allt alltid finns hemma utan att behöva tänka så mycket 😀 Vi kommer säkert pausa eller avsluta efter ett tag, när vi fått den där inspirationen vi sökte, men just nu är detta verkligen roligt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *