Uppåt väggarna

Vi fortsätter att jobba hemma på gården med sånt som är svårt att hinna med när vi jobbar. Idag är det uppehåll, men blåsigt och inte så varmt, 16-17 grader. Det är ändå rätt perfekt väder för utomhusarbete. Jag började med att ta itu med vår björnbärsbuske på innergården. Den är helt hopplös att ha någon ordning på och den växer som bara den och breder ut sig. Dessutom skickar den en del rotskott, som har aggressiva taggar.

Jag började med att klippa bort alla rotskott jag kom åt, och allt som såg torrt och tråkigt ut. Sen började jag systematiskt binda upp den mot väggen. Jag satte upp märlor i takfoten som jag band i. Jag har verkligen ingen talang som trädgårdsmästare insåg jag, det var mer att det blev än att det blev snyggt. Dessutom lyckades jag misshandla en stockros som av någon anledning hade vuxit upp mitt i björnbärsbusken.

Dessutom var det rätt mycket ogräs på marken under där grenarna hade legat, jag fick upp det mesta men får nog ta en omgång till där. Det här var jobbigt och vingligt, men så skönt att få det gjort, jag har gått och dragit på det länge.

Nästa projekt var målning, vädret var ju trots allt helt perfekt målarväder. Mina målarbyxor har jag haft i drygt 20 år och de upplever just nu den tredje gården. Det är lite kul att kunna se sin målarhistoria så tydligt på byxorna, jag kan redogöra för varifrån varenda färg kommer!

Det som skulle målas var våra portar på baksidan av foderrummet, de som vi tar in allt hö och annat igenom. De har tidigare bara varit målade på utsidan, och vi har insett att de är rätt utsatta för regn och snö – det blåser ofta östliga vindar framför allt när det snöar, men även vid regn. Det innebär att nederbörden trycks mot de här portarna och de blir blöta. Den här regniga vintern har det varit extremt och det hade kommit lite vitmögel på insidan. Den försvann tack och lov lätt med lite mögeltvätt.

Därefter målade jag insidan på portarna med samma gröna färg som vi har på alla dörrar inne i stallet. Den är i sin tur samma som på plastplanken i boxarna. Jag ska även måla utsidan igen, men där har vi inte riktigt bestämt oss om färg än. Vi kommer troligtvis byta bort den röda kulören, men det krävs lite testning och fundering så det blir helt rätt. Förhoppningsvis kommer den här målningsomgången göra att dörrarna klarar vädret bättre i framtiden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *