Ambitioner för kommande år

Grao vilar fortfarande. Det känns som en evighet, men det är faktiskt bara 14 dagar än. Vädret är ju jättetråkigt, det regnar massor hela tiden, så på sitt sätt är det ju lika bra. Då slipper jag vara frustrerad över dåliga träningsmöjligheter.

Jag passar på att fundera lite över kommande år. Tävlingsmässigt är det dressyr som gäller även 2018. Jag planerar att börja i Lätt B, men gå upp i Lätt A under året. Jag räknar med att tävlingsresultaten kommer variera en del även nästa år, men förhoppningen är förstås att han blir bättre och bättre på att bortse från omgivningarna.

Träningsmässigt vill jag fortsätta med lösgjordheten och rakriktningen. Det kommer göra våra skolor bättre. Jag vill även arbeta mer med samlingen och styrkan. Min förhoppning är dessutom att vi ska kunna börja träna byten under nästa år.

Jag kommer fortsätta träna WE, men räknar inte med att starta nästa år heller. Ambitionen är att i slutet av nästa år kunna göra alla hinder i galopp med enkla byten. Jag ska dessutom börja träna grinden med rep och hoppas även kunna hoppa låga hinder uppsuttet innan året är slut. Även bron är ett moment jag ännu inte testat men där jag misstänker att det kan krävas en del arbete. Om allt det sitter och han fungerar bra på tävlingsplatser i dressyr majoriteten av tävlingarna är det dags att börja fundera på start i WE. Här känner jag att små steg som jag är säker på funkar är det viktigaste. Jag hoppas absolut kunna tävla både medelsvår och svår WE på sikt, och lägger hellre en bra grund långsamt än kastar mig ut i lätta klasser för tidigt. Tycker han domarbord är läbbiga är det ju ingenting mot vad som kan vara läbbigt. på en WE-tävling. Dessutom handlar det ju om tre moment, så det är tuffare tävlingsdagar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *