Ett litet steg

För snart fem år sedan skrev vi på ett avtal om fiber med Skurups Elverk. I vårt område var det en ovanligt hög andel hushåll som skrev på, och det lät som om hög andel skulle ge förtur. Nä, så var det inte. Bredbandprojektet i kommunen har gått smärtsamt långsamt, och vi hamnade i princip sist. Nu under det senaste året är det tydligen en granne som sätter sig på tvären och vägrar skriva på markavtal. Vad jag förstår så är det hopplöst, förr eller senare kommer det ändå grävas – men det var ju det där med senare. Det ser ut som om förseningen kan bli uppemot ett år till. Eller mer, vår erfarenhet är ju att det hela tiden blir mer. Vi har hört nästa höst ganska många höstar nu. Men nu har vi i alla fall fått en skylt! Det känns lite signifikativt att det på vår skylt står att vi beställt fiber. Inte något om att någon bygger fiber, vilket ju är det vanliga på skyltarna. Vi har dålig internetuppkoppling och dålig TV-mottagning, så vi ser verkligen fram emot att få fiber. Någon gång.

1 kommentar

  1. Hoppas verkligen att det blir snarare än senare, fiber är ju verkligen grejen i en modern värld.

    Vi trodde inte oss själva när vi, som är bosatta långt ut i ingenstans, verkligen rena rama landsbygden menar jag nu (vi har t.ex 3 km till närmaste granne) för 4 eller 5 år sen, kan inte minnas vilket just nu, fick fiber!

    Vi fick alltså vår fiber här ute i nowhere, innan de fick fiber inne i tätorten, på vår närmaste ort. 😆 Det förändrade hela vår tillvaro närapå, herregud vi kunde plötsligt kommunicera med omvärlden.

    Värt varenda krona av de ca 35000 kr det kostade. 😀 Så jag håller tummarna för att de snart ”sätter spaden i jorden” hos er! Eller grävskopan..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *