Snopet

Sverige förbereder sig för det största ridsportevenemanget på länge – i augusti kommer EM i ett flertal grenar hållas i Göteborg. Jag skriver ju inte särskilt mycket sport längre och har inte räknat med att arbeta för någon av mina tidningar under EM. Därför anmälde jag mig som volontär för att hjälpa till med press- och medierelaterade frågor under evenemanget. Jag tycker att det kan vara roligt att få bidra med de erfarenheter jag samlat på mig och vara en del av teamet under ett så stort och viktigt evenemang.

Häromdagen blev jag dock uppringd av en person från organisationen. Hon förklarade att det var fullt på avdelningen för press- och mediafrågor och undrade om jag kunde göra något annat istället? Det som de hade var ”säkerhet”, dvs att stå och vakta en övergång någonstans under tävlingarna.

Jag har principiellt inget emot att vakta övergångar. Jag har gjort det många gånger på tävlingarna på Ribersborg. Men jag är inte särskilt sugen på att ta ledigt en vecka, åka upp till Göteborg och arbeta gratis med att göra det, när jag borde kunnat göra mycket större nytta med annat.

Jag svarade att jag nog inte var intresserad av att ta ledigt för att arbeta med något där min specialkompetens inte kommer till nytta.

— Har du specialkompetens inom media då? frågade personen. Jag frågade om hon läst min ansökan? Jag har ju arbetat med ridsportpress både i nationella och internationella sammanhang i 20 år och har rätt många år som kommunikationschef i ryggen?

–Aha, svarade hon, men som sagt, där är redan fullt.

Det känns som sagt lite snopet, men på sitt sätt kan det nog vara rätt skönt också. Jag kommer säkert ha att göra, om inte annat så kommer grenarna ha möjlighet att visa upp sig, så jag har troligtvis uppgifter att fylla som ordförande för WE-kommittén under evenemanget.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *