Mer Equitana

Även under helgen har vi frossat i hästar av olika slag på Equitana. Vi har sett en hel del clinics och shower. En riktig höjdpunkt var den clinic med WE ur ett dressyrperspektiv som sverigekända domaren Nicola Danner höll tillsammans med Birthe Ostwald. Nicola har ju varit i Sverige ett flertal gånger och dömt bland annat SM. De visade med all tydlighet grenens släktskap med dressyr och hur viktig grundridningen/dressyrridningen är för WE. Jag fick en trevlig pratstund med Nicola också, det uppskattas förstås! Vi har även sett körning, arbetshästar som drar stock med stor precision, damsadeluppvisningar och en mycket bra clinic med Nicole Uphoff där Uta Gräf var en av fyra ryttare. Det jag framför allt tar med mig hem därifrån var hur hon instruerade ett av ekipagen att göra halt ur trav på fyra steg – vilket varje gång resulterade i en perfekt halt. Jag måste hem och prova!

Sen har vi förstås ägnat oss åt seriös shopping. Det är väldigt svårt att låta bli på Equitana – utbudet är fantastiskt! Montern som vi shoppade allra mest i, helt utan konkurrens faktiskt, var Stübben outlet. Där hittade jag ett superfint anatomiskt kandar till Grao. Dessutom fick han en lång equisoftgjord – han har ju redan en kort till dressyrsadeln. Gjorden är ljusbrun, och jag hittade en mörkbrun underdel till den – delarna säljs alltså var för sig. Jag tycker det blev jättesnyggt med färgkombinationen. Gummisnoddarna på gjorden är svarta, så jag tror den kommer bli fin till min svarta hoppsadel som har ljusbruna detaljer. I samma monter hittade jag även ett fint schabrak med en smart detalj. Man kan fästa upp schabraket under sadeln med ett clips. Det gör att bakkanten på schabraket inte nöter på pälsen, och dessutom kommer det in luft i kanalen, vilket gör att det ventilerar bättre. Jag köpte hoppvarianten för att ha när Grao och jag är ute och galopperar. Ulrik hittade en förbygel och ett par tyglar i fin läderkvalitet i samma monter. Otto har ju mest gått i lånade och ihopplockade grejer, men nu fick han en hel del eget!

Även Ulrik köpte ett svart kandar, men han valde ett i kraftigt läder från ibericoimport. Det är förstås inte meningen att Otto ska gå med kandar, men det blir ett utmärkt träns om man tar bort kandarremmen över nacken. Det kommer verkligen klä Otto. Otto fick även en uppsättning benskydd runt om, från Equisafe.

Jag lämnar sällan en mässa utan minst ett par handskar. Den här gången blev det tre par – helt enkelt för att en av mina favoritsorter från Uvex marknadsfördes med 3 par för 50 Euro. Ett mycket bra pris! Ulrik köpte ett par Roeckl. Ulrik passade också på att köpa en fällskrapa av samma sort som han har sedan innan – han är mycket nöjd med den men de slits så då var det bra att köpa en till mässpris att ha i reserv. Jag fick även tre höpåsar i en monter – de är låga och vida och ser ut som om det går lätt att packa dem.

Jag hittade även en kavaj på rea – den är snygg och jag gillade den allra bäst uppknäppt så jag kommer troligen inte ha den som tävlingskavaj utan på jobbet.

Jag invigde den faktiskt redan ikväll. Ulrik och jag insåg i morse att det är på dagen 12 år sedan vi förlovade oss – här i Essen. Vi letade rätt på restaurangen där vi var då – och gick dit igen.

I morgon har vi en lugn start på dagen och sedan går vi några timmar på stan innan vi flyger hemåt till alla våra djur och vår fina gård. Vi är så glada att våra gårds- och djurvakter hjälper oss så vi kan komma iväg ibland!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *