Plågade fötter

Idag har jag varit och köpt ett par egna slalompjäxor för att inte behöva hyra. Det var plågsammare än jag hade föreställt mig! Att prova ut ett par som passade gick rätt smidigt. Killen som äger affären är skicklig och efter att ha tittat på mina fötter och hur jag står plockade han fram några par som borde funka. Där vägdes även min åkstil och åkförmåga (taffligt och något fortare än jag fixar) in. Jag fick även en del tips om hur jag tar av och på pjäxor, superbra! De han trodde mest på var också de jag tyckte satt bäst, så jag bestämde mig för dem. Där trodde jag allt var klappat och klart, dags att betala och åka hem. Men nej, så fel jag hade. Pjäxorna värmdes upp till 70 grader, och sen fick jag sätta på mig dem. Säljaren spände fast dem. Hårt. Skithårt. Så hårt det gick. Sen skulle jag gå runt i dem – i 30 minuter. Efter 3 minuter trodde jag att jag skulle dö.

Jag överlevde ändå, mycket tack vare att jag fick några pauser där de övre spännena lossades. Jag svettades, plågades, bet ihop och gick och drack vattnet jag erbjöds under tiden. Nu hoppas jag att jag har ett par pjäxor som passar mig helt perfekt framöver!

2 kommentarer

  1. Är det ALLTID så när man köper pjäxor?! Hade ingen aning om det faktiskt. Trodde det var mer som.. Tja att köpa skor, ungefär. Då ska jag göra en minnesanteckning: att aldrig åka skidor! 😂

    1. Jag vet inte om det är så om man köper på de vanliga sportkedjorna faktiskt. Det här är en specialbutik.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *