Betet som engagerade

703

Gårdagens blogginlägg gick som en raket – delvis på grund av Ponnymammans blogginlägg. Det blev även en livlig diskussion på min egen facebooksida. En del av diskussionen handlade om mineraler på bete – något jag tidigare skrivit om. 

Det blev även en diskussion om huruvida jag märker ord eller inte när jag säger att det inte är betet som är problemet. Naturligtvis handlar det inte om att märka ord. Jag kan ju till exempel inte säga att det är dåligt att bo i Stockholm för att de jag känner som har begått lagbrott bor i Stockholm – och sen mena att det är att märka ord om någon ifrågasätter det? Nej, det handlar som jag sagt tidigare om att identifiera angripa själva problemet om det finns problem – inte skära brett runt problemet och förkasta det som inte är problematiskt.

Bilderna jag använt både i det här inlägget och det förra kommer för övrigt från ett unghästbete – Bassholmen i Bohusläns skärgård. Fram till 2011 gick det varje sommar ett tjugotal ett- och tvåårshingstar lösa på ön. De flottades dit och hem. Vår Hugo (Halifax e Highcruiser, f 2008) gick där sommaren 2010. Den typen av sommarkollo tror jag alla unghästar skulle må bra av!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *