Några sadelkammartips

När vi köpte gården fanns det ju inget stall. Däremot fanns det väl lämpade byggnader, så det första vi gjorde var att sätta oss och skissa på hur vi ville ha det och hur det gick att göra här. Vår sadelkammare är faktiskt den tredje sadelkammaren jag (med massor med hjälp av mina föräldrar) har byggt. Jag tänkte visa några detaljer som jag är särskilt nöjd med:

wp-1464175929800.jpg

Det här är egentligen en väldigt enkel grej – en köksstång från IKEA med S-krokar på. Men det är ett mycket praktiskt sätt att hänga upp alla bett överskådligt och lättåtkomligt, och så blir det en så snygg inredningsdetalj också.

wp-1464337324013.jpg

Den här hatthyllan har jag tidigare haft i köket och hängt köksredskap ifrån. Nu fick den flytta in i sadelkammaren där den fyller många funktioner. På krokarna längst in hänger sadelgjordar. Vi har sällan kvar gjordarna på sadlarna utan lossar dem på båda sidor. Här väljer man lätt vilken man vill ha. På stången hänger våra ridstövlar. Stövlarna mår bra av att hänga och golvet hålls fritt. Det senare tycker jag är bra i sadelkammaren, då är det så lätt att bara sopa av när det behövs. Ovanpå hyllan har vi ett minidrivhus där vi förvarar våra prisrosetter. Dammfritt, platseffektivt och rätt snyggt tycker jag. Även extrastigbyglar får plats ovanpå hyllan.

wp-1464175923397.jpg

Det här är den bästa schabrakförvaring jag någonsin haft! Det är en gardinstång som är fäst i taket. Från den hänger schabraken med ryggdelen utåt i byxgalgar. Det ger en bra överskådlighet, schabraken hänger luftigt och man kan plocka det man vill ha utan att behöva flytta några andra. Dessutom ger schabraken en ombonad känsla i sadelkammaren tycker jag. Men tänk på att schabraken är rätt tunga – det krävs rejält kraftiga skruvar för att hålla stången på plats (fråga inte hur jag vet…)

wp-1464175916475.jpg

Hyllor och skåp i sadelkammaren har jag köpt på privatannonser och på loppis. Genom att måla allt i samma färger känns det inte som det hopplock det är. Den här sittbänken har dock min pappa byggt av restmaterial från stallbygget. Det är perfekt att kunna sitta bekvämt och ta av och på stövlarna. Måtten blev ju efter platsen som blev över mellan bänk och hylla, så jag fick leta ett tag för att hitta kuddar med rätt mått – men de här blev perfekta!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *