Supernummer på gång

I slutet av veckan kommer Ridsport nr 4 ut. Det är ett nummer jag har arbetat mycket med, och det kommer finnas ett stort antal artiklar jag skrivit – och alla har verkligen varit roliga, spännande och intressanta att jobba med.

Tre artiklar har sitt ursprung i min Uppsalaresa häromveckan. Två av dem kommer från vallfoderseminariet. Den ena handlar om socker i vallfoder, vad man mäter och hur du kan hålla nere sockret om du har en häst som ligger i riskzonen för att må dåligt av högt socker. Den andra handlar om russprojektet – ett spännande försök med att hålla russ i hägn utan stödutfodring året runt. Den tredje artikeln från Uppsala handlar om olika bilddiagnostikmetoder för att upptäcka skador i hovar.

En annan spännande historia är den om hästen Evita som drabbades av Poll Evil – och botades på ett lite annorlunda sätt.

Min gamla tävlingsklubb Lidköpings RK har testat ett nytt grepp på sina regionala tävlingar i vår. De delar klasserna i två delar – där den ena är stängd för ryttare som tävlat högre klasser med bra resultat. Det handlar alltså om ryttarna – inte ekipagen. Tanken är att ge ryttare med mindre tävlingserfarenhet en ärlig chans att slåss om rosetter de med.

Dessutom kommer första delen i en stor dressyrserie där Olof Axelsson ger handfasta tips utifrån biomekanik och etologi. Första delen handlar om att få hästen mentalt avspänd – ett ämne som jag förstås har funderat massor på sen jag skaffade Grao. Därför kommer jag göra ett eget blogginlägg om detta i slutet av veckan – med mina egna tankar och funderingar kring detta.

Jag hoppas ni kommer gilla nästa nummer – jag har i alla fall lärt mig massor och haft roligt under tiden jag skrivit dem.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *