På egen hand

Idag var Ulrik och Xipo och tränade på förmiddagen, så jag planerade att rida ut själv på eftermiddagen. Ulrik ville gärna vandra lite, så vi åkte till Vomb tillsammans, han, Grao och jag. Grao såg lite förvånad ut när han såg att vi var i skogen och både husse och matte var med men inte Xipo. Han körde huvudet under hingstväggen som hästarna har mellan huvudena i vårt släp och spanade – Har vi glömt Xipo?

Tyvärr lade min app av någongång under rundan, jag vet att vi red långt och mycket galopp och hade gärna vetat exakt hur långt och hur mycket galopp. Men av erfarenhet sen tidigare bedömer jag att rundan vi red på 1 tim och 20 min är ca 15 km.

Vi fick verkligen en härlig runda! Grao är duktig på att rida ut ensam, även om han kan bli lite tittig och tveksam ibland, men han lyssnar ändå bra. I norra delen av skogen har de gallrat en del och det var ju förstås skumt. Grao kan sin skog och vet att så brukar det INTE se ut där! Men vi fick som sagt en jättefin runda med mycket galopp. En sak som är skön när jag rider själv är att han inte ligger på så mycket i galoppen. Dessutom kan vi skritta på nästanlång tygel direkt efter galopp. Så här års är verkligen tiden i skogen värdefull, natur, någorlunda dagsljus och frisk luft är så välbehövt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *