Picard – en favoritbutik

Sedan snart ett år tillbaka finns Picard nära mitt kontor i Malmö. Det är en fransk livsmedelskedja som bara har fryst mat. De har blivit en favorit hos oss, framför allt på grund av sin höga kvalitet. De har helfabrikat, halvfabrikat och råvaror, och det mesta vi har provat har varit riktigt bra. En favorit är deras frysta pizzadeg, som tyvärr varit slut ett tag nu. Den är riktigt bra jämfört med alla andra färdiga degar vi har provat, och det är väldigt bekvämt att inte behöva ställa sig och göra deg själv om vi vill göra pizza en kväll efter stallet och ridningen. Jag tycker normalt inte om att köpa importerad kycklingfilé, men här har jag faktiskt gått ifrån de principerna. Picards frysta kycklingfiléer har nämligen inte injicerats med saltlake, vilket jag tycker är en viktig kvalitetshöjande faktor. Det enda jag hittills varit missnöjd med var en grönsakssoppa som såg krämig och god ut – men den var alldeles för söt. Jag gissar att det var rätt mycket morot och sötpotatis i den och att det inte balanserades upp tillräckligt av annat.

Sortimentet av efterrätter är härligt dekadent. Chokladfondanter med kärna av vit choklad är en favorit, crème brulé där man själv bränner av sockret på ytan en annan. Makronerna är perfekta munsbitar till kaffet och går att äta nästan direkt ur frysen.

Till helgfrukostarna unnar vi oss numera ofta croissanter. Dem köper vi helt ogräddade, det är alltså frysta croissantformade degklumpar i påsen. Efter 24 minuter i ugnen är de frasiga och helt perfekta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *