Passage på gång

I två dagar i rad har Grao och jag varit hos Paulinda och tränat. Vårt huvudfokus har varit våra två träningsmål för året – byten och passage.

När det gäller bytena går det lite olika bra. De första bytena på ett pass är oftast de bästa, sen blir han lätt lite taggad, kör upp huvudet och drar på. Han är oftast på hjälpen med bak, men blir ibland lite efter fram. Men på det hela blir det i alla fall bättre. Paulinda föreslog att vi skulle testa en martingal på dag två, för att se om det skulle hjälpa mig att kunna sitta stilla och hålla honom kvar i ramen. Jag tycker det funkade riktigt bra, och vi kom överens om att jag ska ha den på då och då, för att hjälpa honom att hitta rätt.

Passagen testade vi för första gången när jag tränade sist. Då var jag jättenöjd med att få några passageliknande steg, och red sedan fram ur det. Nu ville Paulinda istället att jag skulle sitta kvar i passagen lite längre och känna att jag kunde inverka. Dag två var vi ännu lite noggrannare med övergångarna, jag fick försöka att verkligen rida ren trav och ren passage och inga mellanting. Vi fick ändå fumla och leta lite efter takten, men efter ett tag tyckte jag att det blev rätt bra övergångar passage-trav när jag red lätt så fort jag gick över till trav. Som bonus fick jag mycket luftigare framben i traven när jag red fram ur passagen. Mitt största problem när jag rider passage är att jag låter min sits kollapsa. Jag måste räta upp mig, sitta på ridbyxornas bakfickor och se till att jag får skänklarna långt fram. Det måste jag jobba på!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *