Annandagsträning

Igår var Grao och jag hos Paulinda och tränade – som vanligt var det toppen! Jag kunde dessutom rida i ridstövlar för första gången på länge, jag opererade min andra stortå för knappt två veckor sedan och det har läkt snabbt och bra.

Träningens huvudfokus var bytena. Jag hade ju egentligen tänkt tävla Lätt A hela våren och tog en paus med bytena, men vi konstaterade att nu när det inte blir några tävlingar på ett tag kan vi lika gärna jobba vidare med dem. Inte för att jag är särskilt bekymrad för det egentligen heller, Grao är säker i förvända och byter mycket sällan utan att jag ber om det.

Det vanligaste felet i bytena idag var att han bytte på hjälpen bak men var efter fram. Paulinda tipsade mig om att dutta med ett spö på bogen samtidigt som jag ger byteshjälpen. Det funkade bra! Sen fick jag även jobba med att han inte ska öka farten, varken inför bytet eller efter – det gör han gärna. Paulinda konstaterade att det är nära nu, bara lite mer noggrant arbete så ska vi ha bytena på plats. Grao har ju inte svårt för bytena rent mekaniskt, det är bara lite koordination både hos honom och hos mig som måste sitta perfekt först.

Vi avslutade med att testa lite passage. Även här fick jag testa att dutta med ett lite kortare spö på bogen för att få upp den och hitta takten. Samtidigt ska jag använda fötterna och liksom krama upp magen lite, som om jag håller om honom med benen och fötterna. Hela tiden måste viljan att gå framåt finnas, och huvud och nos måste vara tillräckligt låga så han höjer ryggen istället för att höja huvudet och sänka ryggen. Jag rider bara några steg, sen fram i trav. Jag fick några steg som i alla fall kändes riktigt bra. Nästa gång ska jag be Ulrik filma – det kan ju vara intressant att kunna följa utvecklingen i efterhand.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *