Målsättningar – full fart mot 2019

Såhär inför årsskiftet är det läge att summera det gångna året och fundera framåt. Med en häst som Grao tror jag att det är viktigt att hela tiden känna av vad som är lagom tempo framåt och anpassa sig efter dagsform. Men någon typ av målsättningar vill jag ändå ha över året, även om de inte får bli pressande och stressande – då kommer det garanterat inte fungera.

För 2018 hade jag som tävlingsmässigt mål att debutera Lätt A dressyr. Det har jag också gjort. Poängen är inte jättedåliga, som bäst drygt 63%, men ritterna har verkligen inte varit bra. Det har varit mycket spänt och sprättigt, och även om han gör svårigheterna bra så blir det inte så lyckat med bockserier och taktande. Målsättningen för 2019 blir att få allt stabilare, både hemma och på tävling. Jag kommer troligen fortsätta rida Lätt B & Lätt A – jag vill inte lägga på ytterligare svårigheter innan det fungerar bättre på tävlingsbanan.

Träningsmässigt ville jag arbeta vidare med rakriktning och styrka. Det har jag gjort, och det arbetet har verkligen varit en berg- och dalbana. Men de sista veckorna känns det som om det blivit lite mer stabilitet där – jag hoppas att det är en någorlunda permanent förbättring. Jag hade även en förhoppning om att kunna börja arbeta med byten. I mars/april kändes det fullt rimligt, men sen hamnade vi ju i en jättesvacka. Ett halvår gick åt för oss att kravla oss upp ur den, och det har verkligen inte känts som rätt läge att lägga tid på byten när förutsättningarna är så dåliga. Jag har testat att byta någon gång när allt känts bra, det ska erkännas – och det har varit hyfsat lyckat. Men målet att börja arbeta med bytena har inte uppnåtts. Det målet flyttar jag alltså över till 2019.

När det gäller WE hade jag inga tävlingsambitioner, utan jag ville arbeta vidare med de svåra hindren. Det har vi gjort, vi kan numera ta och sätta lansen i trav, och med lite tur fixar vi repgrind. Sidvärts över bom går jättebra undan vänster skänkel, och med lite tur halkar vi över åt höger också. Vi har även gått över några olika broar, och allt går framåt om än inte jättefort. Däremot har vi inte hoppat än.  Här är planen för 2019 att jobba vidare, men inte starta tävling förrän förutsättningarna är goda att lyckas.

Dessutom fortsätter vi att åka till stranden och skogen för att rida ut, gå först och inte hetsa och stressa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *