Fint kvällspass

Grao och jag fick ett riktigt fint ridpass ikväll. Banan var perfekt mjuk och sviktande efter 20 mm regn det senaste dygnet, och blåsten hade avtagit ner till ca 10 m/s i byarna – praktiskt taget vindstilla för våra förhållanden alltså.

Jag började med att jobba med trav-skrittövergångar på serpentin. Jag är jättenoga med allt, vägen, takten, eftergiften, spårningen och förstås själva övergångarna. Det blev ett tjugotal övergångar åt varje håll, ett bra arbete tycker jag! Jag fortsatte sedan med trav på 20-metersvolt, där jag tänjde lite framåt, och arbetade med att rida fram lite större steg med bibehållen takt och spårning.

Galopparbetet bestod av noggranna fattningar från skritt – de blev riktigt bra, vilket gjorde att galoppkvaliteten också blev riktigt bra. Sedan arbetade jag med att få honom att sätta under sig höger bak så som jag vill, framför allt genom att jag ser till att sitta precis rätt över honom. Ulrik hjälpte mig en del med sitsen, det är suveränt att ha ett par ögon på sig som direkt ser när något förändras. En sak som han konstaterade var att jag inte ska trampa ner i stigbygeln när jag flyttar vikten utan snarare tänka att jag sänker knäet. Det kändes direkt när jag fick till det rätt, och han kunde stå och hjälpa mig med att säga till så fort jag hamnade fel. Högergaloppen blev riktigt bra på så sätt, och vänstergaloppen var inte så långt efter.

Jag avslutade med några skänkelvikningar i trav. De blir bättre om jag hela tiden tänker att han ska ta större steg framåt, och ser till att jag alltid har honom framför mig. Skänkelvikningarna är generellt rätt bra, men de är också känsliga för om grunderna är rätt. Om inte allt stämmer går det genast ut över kvaliteten på sidvärtsrörelserna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *