Hejdå Atosen

Vi har haft vår Hyundai Atos i sju år ganska exakt. Den har varit en riktig trotjänare, men nu tyckte vi att det var dags att byta ut den. Den är inte den optimala bilen för att pendla 7 mil om dagen på 100 och 110-vägar, och det är just det vi använt den till det senaste året. Även om den inte gått så långt och är i fint skick så är den ändå 15 år gammal, så vi räknade inte att få särskilt mycket pengar för den. Igår kväll lade vi ut en annons på blocket där vi begärde 6500 kr för den. Vi märkte direkt när annonsen publicerades – det ramlade in mail, sms och telefonsamtal i hög hastighet. När annonsen legat ute i två minuter kom det första prutningsförsöket, han ville betala 3500 kr för den. Vi förklarade att vi inte halverar priset vi satt när annonsen bara legat ute i 2 minuter.

Av alla som hörde av sig var det rätt många som kändes helt oseriösa, och sådär 90% av alla ville pruta, utan att ha sett bilen. De flesta ansåg att 5000 var ett bra pris tydligen. Vi funderade lite på vad som hänt om vi istället begärt t ex 8500 kr. Hade de då tyckt att 7000 var rätt pris, utan att ha sett den?

Men flera ville komma och titta, och vi sa att vi är hemma vid 18 – efter det är de välkomna. Vi håller inte bilen åt någon utan den som först tar den får den. När vi kom hem stod det redan en kund på gården, och en kvart senare var bilen såld, utan prutning. Vi satte oss och smsade alla andra som sagt att de ville komma. Det blev ett ganska intensivt dygn, men på det hela taget blev det ändå en bra och smidig affär. Nu hoppas vi att Atosens nya ägare kommer uppskatta den som vi gjort!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *