Växthuspremiär

En av högtidsdagarna så här års är när växthuset kommer igång. Och den dagen är idag! Jag har i år tagit ett krafttag med att förnya jorden i mina odlingsbäddar och har grävt ut och dragit ogräsrötter ner till ca 40 centimeters djup. Sedan har jag fyllt på med ren hästgödsel från en mockad hage och ny jord. Jag planterade ut sex st tomatplantor, två vardera av Vintage Wine, Gardenberry och Sungold. Dessutom blev det två plantor tomatillo. Det senare har jag aldrig odlat innan, och aldrig lagat mat med. Jag får väl leta mexikanska recept när det är dags för skörd tänker jag. Jag kommer även ha fyra plantor av tomatsorten Vilma i krukor på innergården. Jag kommer även ha gurka i växthuset, men det är för tidigt att plantera ut den än.

Jag planterar ner tomatplantorna rejält djupt. De har redan över en decimeter med massor med rötter sedan förodlingen, och nu när jag sätter ner dem 5-7 cm till får de ännu mer rötter. Uppåt kommer de ju ändå växa.

Jag gjorde även iordning en av mina dubbla pallkragar, där jag satte grönkål, kronärtskocka, röd och gul lök och morot. Som vanligt hjälpte Sixten till, trädgårdsarbete är hans grej.

Jag har även förodlat pumpor och squash av olika sorter. Dem planterade jag direkt i gödselstacken. De vill ju ha mycket näring och där har de obegränsad tillgång. Dessutom håller gödslet fukt bra. Nu är ju allt torrt på ytan, men bara en liten bit ner var det fuktigt och fint.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *