Lerfritt

Planen var ju att vi skulle göra iordning våra vinterhagar förra året, men tyvärr blev det inte gjort. Därför var vi angelägna om att få det gjort så snabbt som möjligt i år. En fördel med att föra det tidigt är ju också att det hinner sätta sig mer innan det är dags att använda hagarna igen. Idag blev det fixat!

I vinterrasthagen, som är 800-900 kvm ungefär, misstänkte vi att det fanns en bra, hårdgjord yta ungefär en decimeter ner. Det stämde också – när matjorden var bortskalad var det hårt och stabilt och fint. Ovanpå den ytan lades en fiberduk, och sen en decimeter 0-16 ovanpå det, ordentligt packat.

I den stora skogshagen som vi också använder vintertid fylldes den ganska branta slänten vid grinden upp med 0-16. Slänten jämnades ut så det blir en jämn sluttning bort från grinden. Vi grusade ungefär 15-20 meter så förhoppningsvis kommer det i alla fall inte bli så kladdigt vid grinden i alla fall.

Nu ska det hela sätta sig ett tag, och sen får vi se om det behöver paddas eller om det räcker att det är packat med lastmaskinen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *