Lokalt kött

Vi har under en längre tid pratat om att sluta köpa kött i affären och istället bara köpa från lokala producenter. Vi har också gjort det en del, men nu börjar vi närma oss målet att bara sällan köpa kött i affär. De få gånger vi gör det ska det självklart vara svenskt, och helst också från någon lokal producent.

Nu har vi hittat en jättebra producent av nötkött och kyckling nära oss, Bosarps gård utanför Blentarp. Där kan vi plocka ihop och köpa de styckdelar vi vill ha och som vi planerar att laga mat av istället för att köpa färdiga lådor. Risken med sådana är ju att vissa bitar blir kvar i frysen för vi inte har någon plan för dem, eller helt enkelt glömmer bort dem. Idag ska vi röka 3 kg kyckling och 1 kg revben därifrån – det är så lyxigt att ha sånt i frysen! Dessutom får vi förstås en smaskig måltid idag.

1 kommentar

  1. Bosarps gård har bra kött. Vi köper även från ett ställe i Rolsberga genom vår rekoring, som är toppen. Sällan vi köper kött i butik nu.

    //Anette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *