Tävlingsdag

Idag har Ulrik och Xipo varit och tävlat dressyr. De red en Msv C:1 i Trelleborg. Ulrik var lite avslagen och opeppad, så vi började redan i bilen med att spela hans pepp-lista på spotify. Blås, stråkar och Curtis Mayfield är tydligen en vinnande blandning.

På framridningen var även Xipo lite opepp, men Ulrik jobbade med lite snabba galopp-skrittövergångar och fick igång honom rätt bra.

På banan konstaterade Xipo att de hade läbbiga bokstäver med växer på! Jag satt på läktaren och åt en värmande gulaschsoppa och såg hur han glodde… Xipo är ju trots allt rätt lydig, men jag såg hur nacken blev lite spänd varje gång de passerade och Ulrik hade svårt att få den vanliga spänsten i honom. De genomförde i alla fall ett mycket prydligt och korrekt program, precis som de alltid gör. Han fick höga betyg på ryggningen och både förvända galoppen och enkla bytena som det är koefficient på blev också riktigt bra. Han hade inga missar, men brast i form och spänst emellanåt.

Resultatet blev precis över 62%, hans bästa resultat på de tre starter han gjort i klassen. Klart godkänt med en häst som har begränsade gångarter tycker jag! Domarkommentaren var också att det var en prydlig ritt, men att han behöver ha ett större register i gångarterna för att få högre poäng. I traven finns det troligen inte så himla mycket mer att hämta, men i galoppen kan han lite mer när Xipo är mer avspänd och på hugget.

När vi kommit hem var vi inte så sugna på att åka och handla och laga mat, så det blev en tur till Lövestad och La Prima Classe för andra söndagen i rad. Buffén var precis lika bra den här gången!

wp-1480319164281.jpg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *