Strålande debut

Grao och jag har klarat av vår dressyrtävlingsdebut, och det gick faktiskt inte mindre än strålande, trots lite strul innan. Tävlingen var på Ystad Ridklubb, bara en halvtimmes körning från oss. Vi hade starttid 9.21, så vi var där vid ca 8.30, jag satt upp vid 8.50 och började rida fram. Vid ca 9.10 fick vi reda på att domaren inte kommit och att klassen alltså inte hade startat. Arrangören jobbade på för fullt, och vid halv hade de fått tag på domaren och lämnade besked om att klassen kunde börja 10.15. Jag lät Grao stå i släpet ett tag och påbörjade ny framridning strax efter 10. Han kändes verkligen fin, och jag fick med mig känslan in på banan. Jag upplevde ritten som jämnare än programridningen förra helgen och var supernöjd när jag red ut. Den känslan höll i sig när jag fick se resultatet, ledning på 70,33%.

Sista ryttaren gick om oss, men vad tusan! Vi blev tvåa på över 70 i debuten, och han skötte sig utmärkt! Vi fick till och med kommentaren ”ganska lydig”, efter ”fin och energisk” Generellt sett var traven mjuk och jämn, jag hade kanske kunnat snäppa upp den ett snäpp till men ville inte ta några onödiga risker. Mest sjuor där, 6,5 på travlängningen där han ju inte riktigt vilar i steget än. 6,5 på övergången till skritten och sen 6 på fria skritten, vilket inte är konstigt. Han är lite kort i steget. Första fattningen fick vi också 6,5 på, men sen höll han sig på 7, 7,5 och ett gäng åttor i galoppen. Den var verkligen fin, och jag hann till och med mjukna i uppsteget som Olof och jag tränade på i veckan! Den enda skamfläcken i protokollet var halten på linjen mellan B och E, där han inte stod helt still. Det blev en femma där.

Jag är verkligen supernöjd med hur han uppförde sig, vilken härlig ridkänsla vi hade och att allt fungerade så bra! Det här är ju vår hemmaplan, men nästa steg blir att se om han kan fungera lika fint på bortaplan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *