Resultat av olika slag

Jag är en ganska resultatdriven person. Jag gillar att se att det blir något av det jag gör. Att vara journalist är förstås en rätt bra grej då, i varje nummer av tidningen kan jag se konkreta resultat av mitt arbete. Det innebär förstås också att mitt arbete granskas av andra hela tiden, och att folk har åsikter om det jag gör. Det har jag inte så stora problem med. Ofta är det givande samtal när någon engagerar sig och tycker något – även om det initialt är negativt. Men det finns faktiskt rätt många som hör av sig med positiva åsikter också, det är kul!

De här snabba resultaten är väldigt tillfredsställande, men yrkesmässigt tycker jag att det blir lite tomt om jag inte samtidigt kan arbeta mer långsiktigt, göra saker som ger resultat över tid. De resultaten är sällan lika påtagliga och konkreta, men jag gillar att arbeta strategiskt och bygga upp saker från grunden också. Jag har förmånen att kunna göra båda delarna i mitt yrkesliv, det tycker jag är toppen!

Även på fritiden är det kul att se resultat på kort och lång sikt. Idag har jag bakat 18 korvbröd och 15 hamburgerbröd. Det är konkret och tillfredsställande resultat.

Arbetet med hästarna är mycket mer långsiktigt. Där gäller det att sakta bygga för framtiden. En skrittur på en spänd Grao idag, som ändå gick bra är ett sätt att bygga för framtiden. Särskilt skönt var det att han klarade av tåget så bra, det passerade oss bakifrån när vi red på en väg parallellt med spåret, bara ca 50 ifrån. Sen kom det ett tåg framifrån också, inga problem alls. Arbetet jag gör på ridbanan med fokus på rakriktning är förstås också långsiktigt med långsiktiga mål.

Även arbetet i WE-kommittén handlar om att bygga en bra bas för framtiden. Grenen växer och kommer fortsätta växa – det är nu vi måste se till att förutsättningarna blir så bra som möjligt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *