Råttsäkring

Till och från har vi haft råttor i foderrummet. Beståndet minskade rejält när vi fixade en kattlucka, och Maja visade att hon minsann inte backade för råttor, hur rejäla de än var. Hela förra året uppfattade jag det som att vi inte hade några råttor alls, lite möss bara.

Men nu har råttorna kommit tillbaka. Jag har sett minst en, och det är rejäla råttbajsar i foderrummet. Tyvärr har de börjat gå på våra hösilagebalar. En som vi hade kvar över sommaren hade de gjort hål i, den var bara att kasta. De nya har de inte lyckats få hål på, men de har fransat de yttersta plastlagren. Nu har jag dragit ut alla balar och tejpat nederkanten med silvertejp – den borde göra det svårare för dem att göra åverkan på balarna. Dessutom har vi skaffat en råttfälla och en sån där råttskrämma som sitter i eluttaget.

När jag tejpat balarna organiserade jag om dem så det blir otrevligare för råttorna att vara under och runt dem. Ovanpå en av balarna gjorde jag en sovplats till katterna. Nu hoppas jag verkligen att vi inte blir av med fler balar, det är fel år att behöva slänga hästmat!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *