Grao fick en present

Jag han shoppa lite i München också. Flera av mina internationella favoritförsäljare var där, så jag passade på att köpa ett par handskar från den trevliga mannen som bjuder på champagne och säljer Haukeschmidt. Ulrik fick en uppsättning benskydd av en ny modell från Equi-Safe, som också har väldigt trevliga säljare. Xipo har ju ett överben på insidan av ena kotan bak, så han behöver bra skydd som inte slits alltför fort – jag tror det här kommer funka bra. Den Tysk-norska kvinnan som säljer Le Mieux fanns också på plats, så vi pratade alla språk samtidigt med henne och handlade ett jättefint blått hoppschabrak som Grao  och Arno får dela på. I det vegetariska matståndet med så goda grytor stod samma finska som förra året, även hon sken upp och ville prata språk med oss – även om hon inte kan jättemycket svenska.

Dessutom hittade jag ett superfint kandar till Grao på tyska jättebutiken Loesdau. Det är väldigt mjukt och fint läder, ett pannband med vita stenar med massor med glitter i och en nosgrimma som är lite bredare mitt på. Snyggt och kändes som fin kvalitet till ett hyfsat pris! Jag har aldrig ridit Grao på kandar innan, men i Portugal har han i alla fall gått på pelham med dubbla tyglar, så det är inte helt nytt med stångverkan i alla fall. Vi lånade Xipos stång och bridong från Stübben för att testa, och jag tycker det fungerade väldigt bra.

Grao konstaterade att presenter kanske låter bra, men det innebär för det mesta att man får något nytt. Han är generellt tveksam till konceptet nytt. Men det här var ändå rätt ok, så låt gå då.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *