Härlig hästhelg

Idag pustar vi ut efter en intensiv och rolig hästhelg tillsammans med tio lägerdeltagare, deras hästar och en del bonusfolk vid ridbanekanten. Vi drog igång redan klockan 9 i fredags med dressyrlektioner för Caroline Dahlstedt. Efter lunch byggde vi upp en WE-bana och tränade grindar, lansar och olika sorters slalom med mera med mig som tränare. De flesta hade provat WE innan, men för några var det helt nytt. Även på lördagen red vi både dressyr och WE och på söndagen klämde vi dessutom in en lektion i hoppning för dressyrekipage och en garrocha-lektion som Ulrik höll i. Det här är ju rena vuxenläger, och nog är det härligt för oss vuxna att en hel helg få umgås med likasinnade, prata häst, titta på träningar och utveckla vår ridning. Vi hade dessutom tur med vädret i år. Trots att prognosen i början av veckan såg dyster ut så klarade vi oss nästan – det var bara Helena som fick en rejäl regnskur i huvudet när hon red lördagens dressyrlektion. När det var dags att duka upp middagen någon timme senare kunde vi göra det i trädgården igen.

Vi höll ju ridläger tidigare när vi bodde i Vara, och vi har saknat det sedan vi flyttade hit. Nu vet vi att logistiken med hästar, lektioner, boende och inte minst parkering av bilar och hästtransporter fungerar med lite planering – och med generösa grannar som hjälpt till med allt från att upplåta plats för hästtransporter framför huset till att erbjuda uppställning och låna ut tillräckligt stora kastruller så jag kunnat laga mat till alla.

Ett extra spänningsmoment var att vi fortfarande när lägret började saknade en fungerande ugn. Vi hade beställt en ny, och den skulle komma innan vi började. Det funkade precis, ugnen kom 12.30 första dagen. Det var dessutom rätt praktiskt att ha så mycket folk på plats när den skulle bäras in och installeras.

Jag hade tänkt fotografera en massa också, men tyvärr hann jag inte riktigt med det – det blev bara några få ekipage jag fångade på bild. Däremot hittade jag en massa fina bilder på mig och Grao i min kamera, Helena lånade visst den under vårt lördagspass.
— Han ser ut som en glad boll på en del bilder, var hennes kommentar. Glad boll är bra. Det gillar vi!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *