Roadtrip etapp 1

Vi har varit på roadtrip – vi är hemma nu, så vår reseberättelse kommer i efterhand 🙂

Vi började tidigt på morgonen och körde mot öresundsbron. Precis vid sista avfarten innan bron kom vi på att vi glömt ta med oss passen. Vi vände, och konstaterade trött att en dryg timme extra på de vägar vi kör nästan dagligen inte var riktigt vad vi tänkt oss.

Men till sist kom vi i alla fall över broarna, både Öresundsbron och Storabältbron.

Lunchstoppet gjorde vi i danska Middlefart, på Fyn precis innan Lillabältbron.

Det blev en utmärkt lunch, jag åt caesarsallad och Ulrik valde en brunchtallrik. Min mat var god, men såg inte alls lika fantastisk ut som Ulriks!

Jag snodde i alla fall lite frukt av honom.  Sen tog vi en promenad i staden och konstaterade att den var mysig och lik Ystad! Vi gillar ju vår närmsta stad Ystad mycket, så inget dåligt betyg alls. Den här fölskulpturen gillade vi särskilt mycket:

Sen körde vi vidare genom Jylland mot tyska gränsen. Precis vid gränsen har vi en gång för flera år sedan besökt en ridsportbutik som var riktigt trevlig och välsorterad. Vi kom inte ihåg exakt var den låg, men vi tänkte försöka hitta den.

När vi kommer in i ett område som ser bekant ut säger vi båda ”därinne borde den ligga”. Vi svänger in och hittar den  – med en lapp på dörren. Efter 26 år hade de stängt affären, bara 6 veckor tidigare… Nåja, förhoppningsvis hittar vi fler butiker.

Första övernattningen hade vi bokat i tyska Brecklum. Vi försökte hitta boende i Flensburg, som vi vet är en mysig stad, men tyvärr fanns det inget den natten.

Brecklum visade sig vara en liten och sömnig ort. Vår adress gick ut till en förort, och efter en stund insåg vi att det var den evangelisk-lutherska kursgården vi skulle bo på. Det var vackra byggnader med bibelcitat på alla väggar, och en jättefin trädgård. Det var riktigt fint och mysigt!

Kvällsmaten blev dock inte riktigt vad vi hade tänkt oss. Istället för en uteservering i Flensburg blev det fish n chips på ett ganska dött torg. Men det var gott och faktiskt inte fel det heller. Jag köpte en liten flaska vin till – trodde jag. Det var snarare någon slags vinbaserad drink – men efter förvåningen konstaterade jag att det var jättegott. Dessutom hette den ju Hugo!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *