Slökokad pepprig nötgryta

Häromdagen gjorde jag en pepprig köttgryta med grönsaker och champinjoner som jag tycker blev väldigt god.

Först skar jag grönsaker av olika slag i bitar, jag hade
Röd paprika
Lök
Butternut squash
Färska champinjoner
Sparrisbroccoli

Ovanpå det lade jag ett kg tärnad nötbog och hällde över en skvätt portvin, en skvätt kinesisk soja och en skvätt oxfond.

Detta fick gå i 6 timmar – jag hade tänkt ha det på låg, men det råkade bli hög. Det funkade det med, men tror det är bättre med låg.

Före servering hällde jag i två paket Cantadou smaksatt med fyra pepparsorter. Det tycker jag var ett bra sätt att få grytan lite krämigare, i och med att det fälls ut rätt mycket vätska ur både kött och grönsaker blir den lätt lite vattnig. Efter jag blandat i färskosten fick den gå på hög tills riset var klart.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *