Äppelblondies

Nu har vi haft frost, men vi hade några få äpplen kvar. Jag kollade runt efter recept och hittade detta, som såg lovande ut. Blondies är alltså brownies utan choklad. Jag gjorde dem utan valnötter, men nästa gång ska jag nog testa att göra utan äpplen men med valnötter – det kan bli riktigt bra det med.

  • 170 g smör, smält
  • 3,5 dl muscovadosocker
  • 3,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 7 dl vetemjöl
  • 360 g äpple, skuret i bitar
  • 2,5 dl valnötter (kan uteslutas)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda smör, muscovadosocker och strösocker.
  3. Addera ägg, vaniljsocker, kanel, salt och bakpulver. Blanda väl.
  4. Lägg i mjöl och blanda.
  5. Lägg i äppelbitarna och valnötter och blanda väl.
  6. Häll smeten i en smord ugnsform.
  7. Baka i ugn i ca 40 minuter. Håll koll så kakan inte blir för torr – den ska vara något kladdig.
  8. Låt svalna och servera med glass eller vaniljsås.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *