Ananaspaj

Jag fortsätter att samla bra recept här! Idag äter vi ananaspaj – och då den är gul är den väl en utmärkt påskpaj? God är den i alla fall, och lätt att göra. Jag har gjort precis samma paj med björnbär också. Det går utmärkt, men det blir en helt annan karaktär på den.

Pajdeg:

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Blanda ihop allt och tryck ut i en pajform. Det här pajskalet ska INTE förgräddas!

Fyllning:

  • 1 ägg
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 500 g krossad ananas

Låt ananasen rinna av och blanda allt och häll det i pajskalet. Grädda sedan i 40-45 min i 175 grader.

Pajen äts kall (och är godast dagen efter den är gjord). Jag äter den som den är, Ulrik har gärna en klick vispgrädde till den.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *