Pannkaka

Förberedelserna inför dagens P&R har gått hur bra som helst. I tisdags red jag igenom programmet och det var riktigt riktigt bra. Jag bara satt och tänkte vad vi skulle göra och vi flöt fram. Igår var vi i Snogeholm och Grao var jätteduktig om än lite het – han gick först mer än halva tiden, och han och Xip fick springa ikapp några gånger.

Ändå blev det pannkaka idag. Grao var spänd på framridningen och det var svårt att få något flyt och lugna ner honom när det var så många på liten yta. Sen när jag skulle rida programmet slog det stopp totalt. Han ville absolut inte gå mot läktaren där det satt folk. Dessutom hade klubben skaffat nya dressyrbanebokstäver, klart suspektar. Jag fick ta mina 10 minuter inne på banan som ren miljöträning istället.

Det grämer mig lite att jag inte lyckas ha honom framme för skänkeln i de lägena. Det har blivit så bra på träning nu. När han tittar på något och står emot har jag kunnat göra halt och sedan lugnt flytta honom mot det otäcka steg för steg. Det gick inte alls idag, han kastade sig bakåt och åt sidan och lyssnade inte alls.Vi ska väl ta oss igenom detta med så småningom men just nu är det rätt tråkigt att jag inte kan få med den fina känslan in på en bana. Om tio dagar är det öppen bana på en annan klubb, jag får ta och anmäla där och träna vidare.

Ulrik och Xipo var i alla fall jätteduktiga. De red Msv WE-programmet riktigt bra. Xipo behöver bli lite starkare så de kan höja kvaliteten ytterligare för att få riktiga toppresultat, men det kommer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *