Oförtjänta poäng

Ystad Ridklubb, min och Ulriks hemmaklubb sedan två år tillbaka, arrangerar då och då Pay & Ride. Sist vi var där blev det pannkaka av allt. Därför var målet idag att ta mig lite längre än fram till domaren, helst genom hela programmet, Lätt A:1.

Så långt lyckades vi. Men det var verkligen inte bra. Grao var spänd och sprattlig, och även om jag lyckades styra runt så lämnade vår uppvisning mycket övrigt att önska. Jag ser det som att det finns stor förbättringspotential i alla fall. Vi fick ändå poäng. Riktigt mycket faktiskt. Oförtjänt mycket! 65,1% kändes verkligen inte som det speglade vår ritt, jag hade nog satt sådär tio procentenheter lägre om jag hade dömt!

Men jag är ändå glad att jag åkte, och jag tror det kan ha varit nyttig träning. Jag upplevde honom mer framför skänklarna än tidigare, även om han ballar ur lite ibland och är spänd däremellan. Sista uppridningen trasslade och jag la en volt, men sen blev det bra, och han gjorde en riktigt bra och stilla sluthalt, och även mellangaloppen på slutet var riktigt bra tyckte både domaren och jag 🙂 Jag upplevde det dessutom som om han faktiskt blev något mindre spänd under programmets gång.

Vi tränar vidare, och nästa gång ska vi förtjäna 65% på riktigt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *