Skafferifix

Här har vi skafferiet i två stora lådor i köket. Jag tyckte först att det var rätt praktiskt, men insåg att jag hade väldigt svårt att hålla ordning och reda i lådorna. Efter att ha hittat mjölmögel i ströbrödet ett par gånger bestämde jag mig. Något måste göras.

Igårkväll var vi på IKEA och jag handlade en ansenlig mängd glasburkar med lock. Man kunde välja lock av glas, bambu, silikon eller plast till burkarna. Efter lite fundering valde jag glas. Jag vill att det ska vara lätt att se innehållet i burkarna, och det är ju uppifrån man ser eftersom lådorna är låga.

Idag har jag rensat, slängt gammalt (vilket faktiskt var något mindre än jag trodde) och fixat i lådan där jag haft bakgrejer, och även flyttat ner en del andra torrvaror dit. Det blev bra!

Nu återstår den andra lådan, och att köpa lite fler stora burkar till t ex pasta och liknande. I den lådan är det nog dessutom mycket jag kan slänga. Jag ska även se till att få lite ordning på konserver där. Sen kommer det vara fint och lätt att hitta och ha översikt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *