Ingen tävling att minnas

Idag gjorde vi säsongsdebut och red Lätt A:1 och Lätt A:3 på Sydslätten. Vi värmde upp redan i onsdags och åkte dit på öppen bana. Det är en jättebra grej som klubben ofta har – banan är uppbyggd några dagar innan och du kan få åka dit och visa hästen banan. Grao var spänd, men efter ett bra tag gick han riktigt fint. Vi avslutade med några linjer ur programmet.

Idag var Grao jättespänd både på framridningen och på banan. Vi tog oss igenom Lätt A:1 på något sätt, trots att han egentligen inte ville vara i närheten av kortsidan med domaren och stod emot rejält när vi red åt det hållet och jag fick verkligen balansera för att vi skulle hålla oss någorlunda på linjerna. Vi slutade på 61,25%, vilket jag tyckte var bra med tanke på hur osäkert det var. Samtidigt vet jag ju att han gjorde en del saker riktigt bra, t ex fick vi 7,5 på halt och ryggning och 7 på gångarterna. Jag fick dessutom några vänliga ord på vägen och beröm för hur jag hanterat situationen av domaren.

I Lätt A:3 är det lång bana, vilket gör att nedre kortsidan är vid insläppet. Det innebar tyvärr att vi hade två otäcka kortsidor. Då blir det liksom inte så mycket plats kvar på mitten att glänsa på. Efter ett instabilt och ojämnt travprogram och en en bra förvänd galopp följd av ett tvärstopp när vi närmade oss ena kortsidan valde jag att utgå.

Jag vet inte riktigt ännu hur jag ska resonera och vad jag ska dra för slutsatser, mer än att idag funkade det inte särskilt bra. Jag får träna vidare och troligen måste jag nog ut mer och tävla – men ärligt talat är ju inte det så kul en sån här gång.

2 kommentarer

  1. Skulle nog säga att du skrev svaret själv på slutet av inlägget: ut och tävla mer. Tävlingsrutin gör ju ändå så mycket på spända hästar (men visst kan det väl ta emot när det blir lite knackigt). Men som jag ser det: på’t igen bara! 😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *