Knäckigt

Koka knäck är en av mina jultraditioner, och idag var det dags för årets kok. Jag gjorde fyra olika smaker: salt, lakris, ingefära och mandel. Tyvärr tyckte jag att de blev lite för mjuka i år, inte jättemycket, men en aning. De traditionella med mandel är supergoda tycker jag, men de andra smakerna är inte dumma heller. Salt var en ny smak för mig. Jag lade helt enkelt lite flingsalt i botten på formarna. Det blev riktigt bra, men nästa år kommer jag nog strö flingsaltet ovanpå istället. Det tror jag kan bli jättesnyggt.

Formarna jag använder är silikonformar som alltså diskas och återanvänds. De är stadiga och stabila och lätta att få loss knäcken ur. Nackdelen är förstås att jag inte kan ge bort knäck gjord i silikonformar hur som helst. Saltknäcken gjorde jag i mina nya hästformar – det är inte enstaka formar utan en rektangel med många hästar i. Det var inga problem att få loss knäcken ur den heller, så även den kommer jag säkert använda för knäck fler gånger.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *