Hästig helg

wp-1476092465630.jpg

Vi har haft ytterligare en helg full av hästaktiviteter. På lördagen åkte vi till Kristianstad med Xipo för att hjälpa till att fira Kristianstad Ridklubb som fyller 70 år. Ridskolan finns på en mysig gård som ligger precis i utkanten av stan. Det går både cykelvägar och stadsbuss dit. Det är verkligen toppen med ridskolor som kan ligga så tillgängliga, det gör att även barn som inte har möjlighet att få skjuts kan vara där – och de kan åka dit när de vill och inte bara när de har sin lektion. Här fanns det dessutom vettiga hagar, det kan ju vara ett problem när ridskolan ligger för nära stan.

Vi började med att Ulrik visade en teknikritt på medelsvår nivå. Banan han ritat hade en hel del svårigheter, så det var rätt tufft för honom. Jag var speaker och berättade för åskådarna vad han gjorde och vad grenen går ut på. Därefter visade han hur samma bana reds på Lätt B-nivå och avslutade med att visa en speedritt på medelsvår nivå. Därefter fick sex elever, tre på ponny och tre på stor häst, prova på att rida några hinder. De blev mycket inspirerade och kommer lägga in WE i ridskoleverksamheten framöver.

Grao fick arbeta på banan hemma innan vi åkte – och han arbetade på fint fast alla kamraterna fick gå ut i hagen under tiden.

wp-1476086854948.jpg

På söndagen började vi med att se över staketet runt en skyddszon som vi tänkt släppa på hästarna på under hösten och vintern. De gick där förra vintern, så vi behövde bara justera och fixa lite. Bitvis finns det nässlor som är mellan 150 och 200 cm höga där – så det är viktigt att man är välklädd!

wp-1476086823976.jpg

På eftermiddagen var det Arnos tur att åka iväg och jobba. Han fick åka tillbaka till Stall Win, men idag var det duktiga kusken Jenny Steen, som köpt Hugo från oss, som körde. Hon hade med sin egen inkörningsvagn och sele.

Arno tyckte först att det var otäckt med den här vagnen som skramlar och rör sig lite mer än en travsulky – och dessutom dras med draglinor. Men efter ett tag vande han sig och han travade några varv ute på en gräsvall. Vi kommer fortsätta jobba ihop med Jenny med körningen nu när det är dags att gå från inkörd till körhäst. Arno är dessutom till salu, så vi hoppas att hans framtida ägare får glädje av det arbete vi lägger på honom nu.

wp-1476092419390.jpg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *