Bra med repetition

De som har stället där jag höll WE-träningar igårkväll ville att hindren skulle stå kvar ett par dagar. Det passade oss perfekt – vädret idag är ju inte så utomhusridvänligt, så vi åkte istället dit och red på hindren. För Graos del var det alltså första gången i det ridhuset och tredje olika ridhuset han besöker på fyra dagar.

Det här ridhuset är nytt, fräscht, ljust och lugnt. Det märktes på Grao – han varvade ner väldigt fort och var trevligt ridbar. Vi började med en kort repetition av det vi tränade hos Olof igår – och det var verkligen roligt att känna hur fort vi hittade rätt idag. Sen attackerade vi hindren.

Grao gick jättefint i trav i enkelslalomen och i tre tunnor. I enkelslalomen gillar jag hur lätt han växlar mellan höger och vänster som innersida samtidigt som han kliver på bra framåt och håller linjen med jämn bjudning. I tre tunnor visar han att han kan göra jämna och runda volter åt båda håll och mjuka omställningar.

Muggflytten tyckte han var rätt läbbig till en början – han var inte alls intresserad av att gå mellan två hinderstöd som står så nära varandra.  Där fick Xipo agera draghjälp och förebild – då gick det bra. Efter ett par gånger med hjälp gick han tveksamt emellan utan sällskap, och gången efter fanns det inte minsta tendens till tvekan. Jag testade även att göra halt i muggflytten men lät bli att flytta muggen.

Bordet med kannan tittade han en del på men efter att ha passerat några gånger gradvis närmare kunde jag göra halt bredvid bordet, böja mig ner och fingra på kannan med högerhanden. Efter att jag suttit kvar gick vi tillsammans och tittade på kannan och skramlade lite med den. Vi gick även fram till tunnan med lansen och skramlade lite med den. Även om han var på sin vakt hela tiden tog nyfikenheten överhanden – bästa möjliga läge tycker jag!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *