Väder och oväder

Den här helgen har återigen dominerats av väder. Under lördagen hade jag ett möte i Stockholm. Det blåste storm, så flygturerna både upp och ner blev rätt turbulenta. När planet gungar som en båt redan när det står still i gaten förstår man att det kommer bli skakigt på riktigt.

Söndag morgon däremot var det uppehåll och det blåste inte ens särskilt mycket. Hagarna är jätteblöta av allt regnande, nu skulle det behöva bli ett längre uppehåll så det torkar upp lite.

Grao och jag åkte till Vomb och red en långtur – nästan 17 km på knappt två timmar blev det. Vi hade uppehåll, men såg spår av att det blåst ordentligt där också.

På vägen hem brakade det loss. Först lite regn, sen snö. Sen började det hagla. Jag fick köra jättelångsamt bitvis på grund av allt hagel som vräkte ner. När vi tagit oss in i stallet, och Grao stod på gången brakade det till riktigt rejält – åska!

Hela eftermiddagen har det regnat, snöat och haglat om vartannat. Ett tag var marken helt vit. Jag är verkligen glad att vi hann få en bra ridtur innan, men det är så trist för hagarna. Vi hade ju beställt hårdgörning av våra vinterhagar förra sommaren, men entreprenören hann aldrig med innan regnet kom på hösten. Det kommer vara hög prio på att få det gjort den här sommaren.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *