Första steget mot küren

Eftersom vi bor i Skåne är det ingen omöjlighet att rida kür även om man inte befinner sig på de högsta nivåerna i dressyr. Här finns kürcuper från Msv B-nivå, och på ännu lägre nivå, Lätt B och Lätt A, finns seniorcupen. Där rider man ”fusk-kür”, dvs programmet är ett befintligt, men du sätter själv musik till. Jag har tidigare år inte fått rida seniorcupen eftersom det finns begränsningar för vilka klasser ryttaren får ha ridit de senaste fem åren. Men nu insåg jag att det faktiskt är över fem år sedan jag red några högre klasser, så nu kan jag vara med och leka!

Idag tog jag alltså det första lilla steget mot en färdig kür – jag hade satt ihop en spellista med musik jag kan tänka mig, inom mitt lags tema förstås, och provred med musik i hörsnäcka. Sedan gjorde jag en grovsortering i skritt, trav och galopp. Jag har förstås redan hittat lite favoriter, men jag ska testa och suga lite mer på det innan jag bestämmer mig.

Vad det blir för musik och vilket tema vi har? Det håller jag på ett tag, men det kommer att avslöjas så småningom, jag lovar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *