Ingen ände

Det är verkligen ingen ände på det här gräsliga vädret. Idag snöar det igen, och vinden ligger mellan 20 och 25 m/s i byarna. Det är riktigt obehagligt, och jag valde faktiskt att ta in hästarna strax före kl 16 – det händer inte ofta. Ridbanan, som nästan var helt snöfri, har nya fina drivor. De högsta närmar sig metern. Troligen är även E65an avstängd, eftersom det passerar mycket tät, långsamt rullande trafik ute på vår lilla väg. Träningen jag skulle åkt på ikväll med både Grao och Arno är inställd, det går inte att ta sig fram till ridklubben.

På förmiddagen åkte jag och handlade mat till oss och hästarna och tankade bilen. Jag fick plocka bort is för att få in kortet i läsaren.

Nu får vi hålla oss på vår gård tills det här blåst över. Hästarna står nöjda och tuggar hö, och jag är glad att jag hann köpa och få in rejält med både hösilage och havre häromveckan. Katterna är lite rastlösa emellanåt.

Men på det hela tar de det ganska bra – att rulla ihop sig till en boll och sova genom det dåliga vädret är en bra taktik om man är katt.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *