Transportskills

Ferro har ju åkt släp mycket mindre än våra tidigare föl och unghästar, och när vi skulle ta hem honom från betet förra sommaren fick vi baxa in en mycket ovillig liten häst i släpet. Nu är det dags att ta tag i den luckan i hans häst-allmänbildning.

Vi har promenerat och tittat in i släpet några gånger, först var det lite läskigt men sen var det helt odramatiskt. Idag tog vi nästa steg. Jag tog ur all inredning och öppnade båda framdörrarna med släpet parkerat mot foderrummet. Ferro fick gå in i foderrummet från innergården, bara det var lite spännande och ganska busigt tyckte han! Sen gick han utan några större problem ut ur foderrummet och upp i släpet, där en bytta havre väntade.

När han stått och tuggat havre en stund vände vi honom så han fick gå framlänges ut, tillbaka in i foderrummet. Sen in en gång till, inga problem alls, äta havre och stå kvar därinne ett bra tag innan han fick vända igen och gå ut. Vi var jättenöjda för den här gången, nästa gång testar vi samma sak men utan att gå från foderrummet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *