På äventyr i nya skogar – recension av skogen vid Vomb

Vi har hört talas om att det ska vara fint att rida i trakterna av Vombsjön, så i fredags bestämde jag mig för att scouta lite utan häst på vägen hem från jobbet. Det visade sig vara ganska enkelt, jag hittade en bra grusväg som gick in i området och flera bra parkeringar där det gick bra att stå med släp. Spår av hästskit på flera av dem visade att jag var rätt på det, och överallt såg det ut att gå mjuka, fina vägar på sandmark. Vid den tredje parkeringen stod ett hästsläp och en kvinna höll på att lasta in sin häst. Jag stannade och pratade med henne och fick flera bra tips på ridning i området. Jag kände mig redo att ta med häst till området, och i morse stämde Ulrik och jag träff med Hoppsan och Josefine här. Vi fick en helt fantastisk ridtur på nästan två timmar med fina galopper, något litet hopp för dem som ville det, vackra skrittsträckor i fin skog och med sjöutsikt, nästan allt på fint underlag. Jag recenserar enligt samma modell som tidigare:

Ridbarhet
En solklar femma med ett plus på min femgradiga skala! Det finns hur mycket mjuka, fina bilfria vägar och stigar som helst här.

Naturupplevelse

Jag kan inte ge annat en fem här med. Vackert, varierat och njutbart!

Infrastruktur

Det är gott om bra parkeringar där flera är tillräckligt stora för hästsläp. Däremot finns ingen annan infrastruktur såsom skyltning, picknickbord, uppsittningspallar eller annat att sitta upp ifrån förutom lite stubbar och stenar. En trea blir betyget.

Helhetsbetyget blir trots svagheten på infrastrukturpunkten en solklar femma och vi konstaterar att vi har hittat ett nytt favoritställe. En annan fördel med att det inte finns en utmärkt ridslinga men så många olika stigar och vägar är att det går att variera rundan hur mycket som helst och rida så långt och så länge som man önskar. Vi lyckades få till en riktigt bra runda utan att ens hitta i området.

5 kommentarer

 1. Hej!
  Vilken trevlig blogg du har. Jag brukar också rida på dem ställen ni har varit på men skulle behöva träna min häst lite på ridbana ibland. Är det möjligt att få hyra in sig på er ridbana ca 2 ggr/ veckan?
  Hälsningar från er granne med islandshästarna.
  Birgitta Hallerby

  1. Det går alldeles utmärkt, kom över någon dag så får vi prata om det – vi har några skötselregler vi är noga med bara.

 2. För en som aldrig varit där, hur hittar man till en lämplig parkering med släpet? =)

  1. Utmed Norra Vombsvägen finns det flera ställen där det går bra att parkera med släp.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *