Sommarkvällar

Även om vi gillar att resa till nya ställen så konstaterar vi att vi kan ha riktigt bra semester här hemma också. Vi bor ju faktiskt på ett ställe dit väldigt många väljer att åka när de är lediga. Vi har ett okej restaurangutbud på vintern, men på sommaren kommer det dessutom till en mängd härliga brygghäng, utomhuskök och sommarpizzaställen och caféer. Idag testade vi det nya utomhusköket i slottsträdgården på Marsvinsholm – mindre än en mil bort.

Det var gott och mysigt, så vi frågade hur länge de har öppet för säsongen. Tyvärr har de bara öppet en vecka till, så vi har nog svårt att hinna dit igen. Synd, för vi var sugna på att prova deras vita pizza – den såg jättegod ut när bordsgrannarna fick den!

Sen tog vi en sväng in till Ystad och köpte glass på Glassmakeriet – vår nya favoritsmak är karamelliserad vit choklad. Ystad är knökfullt med folk så här års och det händer saker överallt. Idag var det dans på dansbanan i hamnen. Vi tittade på polenfärjan som kom in istället för att dansa.

Igårkväll tog vi en sväng i sommarkvällen med taket nere på sportbilen – så härligt med sommarnattluft i håret! Vi åkte till Stenberget och tittade på solnedgången över Malmö. Vid Stenberget ser man Lund och Malmö och ända bort till Öresundsbron, som är 4-5 mil bort. Åt andra hållet ser man över Skurup och ut över havet.

Dessutom är det förstås härligt att hänga i trädgården eller på innergården hemma – och ett kvällsdopp på sandstranden vid Mossby är också toppen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *