Vi tränar vidare

Igår var vi hos Paulinda och tränade igen, det är härligt med semester! Vi arbetar vidare som tidigare, med fokus på grunder och rakriktning, och fortsatt arbete med piruettgalopp, passage och byten.

Precis som förra gången valde vi att börja med piruettgaloppen. Där kom vi ytterligare ett steg framåt, med lite längre bra sekvenser och lite högre kvalitet på de bra sekvenserna dessutom. Det händer fortfarande att Grao vill bryta av när det blir jobbigt, men det är ju inte konstigt. Det vill jag med om jag springer i en brant uppförsbacke. Vi har ju kommit till en punkt där arbetet både i galopp med samlad piruettgalopp och i passage faktiskt är tungt även för en rätt stark häst som Grao.

Därefter testade vi av några byten. Det blev däremot inte alls bra, särskilt inte högerbytena. Han var hela tiden på hjälpen bak, men ibland var han efter fram. När jag försökte få med bogen genom att dutta med spöt där i bytet, en teknik som funkat bra tidigare, blev han frustrerad och antingen kastade sig framåt eller tvärnitade, eller båda delarna. Vi fick bryta och göra annat ett tag. Vi testade av ett byte åt varje håll på slutet, då gick vänsterbytet perfekt, men högerbytet blev ett rent byte och sen tvärstopp. Vi nöjde oss med det för nu. Jag hoppas det kommer lösa sig framöver, bytena har ändå varit hyfsat säkra ett tag, särskilt om jag inte gör så stor sak av dem. En teori är att han är mer rakriktad nu, och jag begär att han ska sätta bakbenen mer rakt under sig och komma upp i fronten, dvs få en högre kvalitet i bytet. Då blir det lite svårare åt höger eftersom han är svagare i höger bak. Jag är definitivt beredd att sänka kraven ett tag för att få rena byten förstås!

Nästa styrketräningsövning är passage. Där har vi jobbat en del med att få rena övergångar mellan trav och passage. Arbetet går definitivt framåt, även om det förstås fortfarande finns massor att arbeta med för att höja kvaliteten. Även här märks det dessutom av att detta är jobbigt, men vi ser också hur fin travkvaliteten blir när jag rider fram ordentligt ur en passage.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *