Semesterregn

Vår semester har ju hittills inte bestått av solsken och lapa drinkar på innergården direkt. Det har regnat och blåst. Regn är bra, vi behöver regn. Men några soltimmar och gärna hyfsat vindstilla hade ju inte gjort något heller. Nu ser prognosen inte så mycket bättre ut för nästa vecka, men tack och lov har vi ännu några veckor kvar, så vi hinner nog få lite sol också.

Dåligt väder är ändå rätt nyttigt för produktiviteten på vissa fronter. Ulrik har gjort en jätteinsats med vårt läder, nu är alla sadlar i toppskick och de flesta tränsen också. Jag har städat sadelkammaren och röjt i hyllorna i stallet. Sadelkammaren är jättefin, och det börjar bli bra plats i hyllorna. Där är lite kvar, sen ska vi damma och högtryckstvätta – men det senare vill vi göra en dag när det är varmt om vi kan välja.

Jag har även planterat en del blommor, och beställt ytterligare som jag väntar på. De här dubbla riddarsporrarna blev fina i den nya perennrabatten:

En annan bra regn- och stormsyssla är bakning. Häromdagen blev det över 90 bullar.

Idag åt vi kalljäst bröd till frukost – det är en helg- och semesterfavorit sedan ett tag tillbaka. Jag gör helt enkelt en deg med kallt degspad på kvällen och ställer in i kylen för jäsning under natten. På morgonen tar jag ut, rullar degen till rullar och skär skivor som jag gräddar ca 15 min. Enkelt och jättegott, det enda som är lite skumt är att knåda kylskåpskall deg! Dagens bröd var med grahamsmjöl, kli och hasselnötter – det skulle ha varit valnötter, men jag upptäckte för sent att de var slut. Hasselnötter funkade bra, men valnötter är nog ändå godare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *