Nya linjer

Grao och jag inledde helgen hos Paulinda – det är bäst! Den här gången var det lite extra bra faktiskt, vi var alla mycket nöjda efter träningspasset. Redan i första galopperna kändes det att det skulle bli ett toppenpass. Allt arbete med rakriktning som jag jobbat med hade givit resultat och vi hade en fin, spänstig, taktmässig och rakriktad galopp. Ur den svängde jag över, red något varv i förvänd och bytte. Det gick riktigt bra åt båda hållen, utom det allra första bytet – då jag spände mig, tittade ner och kollapsade. Men när jag sedan skötte mig blev det toppen.

Vi fortsatte med piruetterna och gick vidare från det arbete vi tidigare gjort på volt. Nu red vi in på en svag diagonal vid M med sikte på A på kortsidan. När vi närmade oss medellinjen samlade vi ordentligt och vände runt och red sedan rakt fram i lite större språng mot H. Det blev alltså som en spets mellan två långa diaognaler, allt i samma varv. Det var verkligen en jättebra övning, framför allt för att vi kunde rida på framåt ur piruetten så vi inte fastnar i broms där.

I traven började vi arbeta med skolor, framför allt diagonalslutor. Den åt höger tenderar vi ibland att ramla åt sidan, mot höger skänkel. Där ska jag forstätta att träna diagonalsluta, öppna rakt fram, diagonalsluta för att befästa innerskänkelns roll som framåtdrivande och för att inte tappa böjningen. Därefter lekte vi lite med trav, passage och piaff med lite olika övergångar. Det går rätt bra att gå från passage till piaff, men sen bör jag trava ur piaffen. Piaffen gör jag fortfarande rätt få steg, och idag fick jag även träna på att göra ganska korta sträckor passage, trava fram några steg i nedsittning och sen över till passage igen – för att snabbt hitta takten och för att inte tappa drivet framåt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *