Massor med träning

Vi har hittills lyckats fylla vår semester med massor med träning, på tio dagar har jag tränat sex pass! Först var det tre pass för Caroline på vårt ridläger. Jag har ju tidigare arbetat med rakriktning och har haft svårt med vänstersidan. Nu har jag fått honom rätt så rak och liksidig, Caroline konstaterade att vi spårade riktigt bra! Nu måste jag bara komma bort från att rida med starkare vänsterskänkel och högertygel, en olat som jag lagt mig till med i min ansträngning att få oss mer rakriktade. Grao är dessutom väldigt känslig och blev förbannad på min högertygel när han tyckte att jag tog för mycket i den, vilket resulterade i några irriterade karatesparkar. Med Carolines hjälp lyckades vi bryta detta genom att jag blev mer uppmärksam och mjuknade i höger och red framåt så fort jag kände minsta spänning i kroppen. Vi lyckades ordna ihop allt ganska bra och dag tre gick han super!

Efter lägret blev det en vilodag, en dag då vi galopperade i skogen vid Snogeholm och ett pass på banan. Sedan packade vi in Grao och Xipo och åkte till Kungälv för att träna för portugisen vi köpt båda hästarna av. Det är rätt långt till Kungälv, och på vägen upp hamnade vi dessutom i köer flera gånger. Resan tog därför fem och en halv timme. Men hästarna klarade den bra och båda var pigga och fräscha när det var dags att rida.

På de båda passen i Kungälv fick jag träna mycket på skänkelvikningar och en del på förvänd galopp. Det senare går sådär än så länge. Det blir lätt så att jag rider lite för fort och inte klarar av att hålla ihop galoppen tillräckligt. Jag fick en del bra tips och fick dessutom arbeta med att fatta förvänd på spåret – något vi inte gjort tidigare. Jag inser att det måste vi träna mer på!

Väl hemma blev det en vilodag. Sedan kom Caroline från Spanien med två hästar som ska vidare upp i landet som fick övernatta hos oss. Hon passade då på att ge mig ytterligare en lektion! Då stämde vi mest av det vi gjort tidigare, rakriktning, grundridning, serpentiner och lite skänkelvikningar. Efter så mycket träning gick han förstås som en stjärna.

Vi gick från det här

 

till det här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *