Håll till höger

Gårdagens lektion fortsatte arbetet med rakriktning. Jag fick framför allt arbeta med att kontrollera vikten och se till att jag inte blev överflyttad till vänstersidan – Grao vill gärna ha mig där. Han kan bli lite irriterad på mig när jag envisas, men han tar det ändå rätt bra. Olof konstaterade att hade jag suttit så bestämt på högersidan för bara några månader sedan hade han tappat balansen, men nu har han blivit så stark att han klarar av det. Det här arbetet är inte så fysiskt krävande, men det kräver fokus. Vid ett tillfälle öppnades dörren och jag tittade dit för att se vem som kom (Ulrik 🙂 ) när jag fokuserade tillbaka efter ett par sekunder insåg jag att jag satt fint på vänstersidan igen.

Arbetet är jobbigast för honom i höger varv. Vid ett tillfälle i trav blev jag ombedd att byta varv, och det blev så tydligt att Grao tyckte att det var en superbra idé. Han blev spänstig och kvick, det var riktigt skönt för honom att gå över till vänster.

I galoppen är detta arbetet lite lättare. Han är starkare i galoppen och stegen är lite långsammare, han hinner helt enkelt inte slingra sig lika mycket.

Jag testade att rida honom på novabettet, men det tyckte jag inte var så bra på honom. Det känns som om alla hjälper blir lite segare, vilket inte alls blir bra. Jag skulle inte säga att han gick direkt dåligt på det, men det kändes som om det blev lite tuggummi i vår vanligtvis kvicka kommunikation.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *